Kurucumuzun Öğrencilere Mesajı

Sevgili evlatlarım,

Yaklaşık iki haftadır sizlerle beraber olamadık. Okulumuz koridorunda neşeli cıvıltılarınızı, güler yüzlerinizi, mutlu ve huzurlu bakışlarınızı özledim. Ders aralarında okulumuz bahçesinde koştunuz, koşturdunuz, düştünüz, dizleriniz soyuldu, ama neşenizden hiçbir şey eksik olmadı. Yakın bir zamanda yine beraber olacağız, yarım bıraktığımız o güzel günleri hep birlikte doyasıya yaşayacağız.

Canlarım benim,

Son günlerde hepimiz, dünya insanlık ailesinin içine düştüğü bir virüs belasıyla mücadele halindeyiz. Kendimizi evimiz duvarlarıyla sınırlandırdık. Bazı yapacaklarımızdan ödün vererek daha kurallı ve dikkatli yaşamak zorunda kaldık. Yaşam alanımız evimizle sınırlı olsa bile, bizler istersek; gönül dünyamızı, hiç, ama hiçbir şey sınırlandıramaz. Bunun için de bir yandan evimizde öğretmenlerimizle, derslere katılır, bakanlığın yayımladığı EBA TV’yi izler, diğer yandan da aile fertlerimizle ortaklaşa heyecan verici etkinliklerde bulunursak, gönül dünyamızı zenginleştirmiş, sınırsız bir mutluluk alanı oluşturmuş oluruz.

Sizler günlük planlarınızı yapabilecek yeterliliğe ulaştınız. Günlük programınızda oyun, kitap okuma, müzik dinleme, resim yapma, şiir yazma, bir icat yapama ve aile fertlerinizle yapılacak ortak etkinliklere yer verirseniz, yaşam alan sınırlarınızı sonsuza kadar genişletmiş olursunuz. Bunun en güzelini yapacağınızdan eminim. Şunu unutmayalım ki, hayat bir satranç gibidir, zaman zaman kayıplarımız olabilir, ama sabırlı olur ve düzenli çalışırsak; sonuçta mutlaka kazanırız. Tıpkı, satrançta on tasımızı kaybedip, yine de oyunu kazanılabildiğimiz gibi. Yaşam denen mücadele de böyle değil mi? Varsın bu süre biraz daha uzasın. Sayılı günler çabuk geçer. Bu durum süresi ne kadar olursa olsun, er ya da geç bitecek. Hep birlikte başaracağız. Başaracağız, başaracağız…
Kurt dedeniz sizleri çok, ama çok seviyor.

Haydi! El ele, gönül gönüle… Hep birlikte güzel günlere… diveretc; yeniden birlikte olmanın özlemiyle gözlerinizden öperim. Hoşça kalın, mutlu kalan,,,,

Prof. Dr. Kurtman ERSANLI
KURT DEDENİZ