Kurucumuzun Ramazan Bayramı Mesajı

Bayramlar, geçmişi, geleceği, hâli iç içe duyup, mutlu olduğumuz özel günlerdir. Sarılıp kucakladığımız her dost ve ahbabı bağrımıza basarken, çok eskilere kadar gider, ebediyete uğurladığımız yakınlarımızı da ayni anda sinemize bastırır, kokularını alır gibi oluruz. Yaşanmışlıklar bir bir dirilir sarar tüm benliğimizi ve ufkumuzu. Böylelikle âdeta geçmiş bütün ihtişamıyla canlanır, geriye gelir, bütün kayıplarımız dirilir, bütün yitirdiklerimiz yeniden bizim olur. Çünkü hepimiz, bekleyişin, özlemin, umudun çocuğuyuz.

Bayram, ayni zamanda küslerin barıştığı, ayrı düşenlerin kavuştuğu, umutların tazelendiği, yüreklerin heyecanla çarptığı bir gündür. Böyle olmasın rağmen bayrama gerek ülke gerekse dünya olarak sıkıntılar içinde girdik. Milletçe çok zor günlerden geçiyoruz. Çoğu dost bildiklerimiz, fırsat buldukça, her koldan saldırıya geçiyor, ülkemizde kargaşa ve karmaşa oluşturmaya çalışıyor. Bir de korona illeti ile gelen sıkıntıları da dikkate aldığımızda; şiddeti giderek artan ve süreklilik arz eden gerginlikler içindeyiz. Herkes bir şeyler söylüyor, kimi keman, kimi de saksafon çalıyor. Birbirimizi dinlemiyor, birbirimizi duymuyoruz. Dinlesek de önyargılarımızın esiri oluyoruz. Bu yol, yol değil. Bu yol, çözüm getirmediği gibi belirsizliği artırır, beraberinde de hep atışma ve çatışmalar getiriyor.

Ne olur sevgili canlar, gönül dünyamızı güzelleştiren ve yüreklerimizi bir kez daha sevgi, dostluk ve dayanışma hisleriyle doldurup; tün dünyaya karşı bir birlik ve beraberlik mesajı verelim. Bu mesajımıza da sadık kalarak âlemlere örnek olalım.

Bilgiyi sevgiyle buluşturup başarıya dönüştüren bir okul olarak, küslerin barıştığı, sevenlerin bir araya geldiği, rahmet ve şefkat dolu günlerin en değerlilerinden biri olan Ramazan Bayramının sizlere, ailenize, ülkemize ve tüm insanlığa mutluluk ve neşe getirmesi, bütün hayallerinizin gerçek olması, insanları sevgi ile kucaklaştırması, kardeşlik ve dostluk duygularının daha da kuvvetlendirmesi dileğiyle bayramınızı kutluyorum.

Prof. Dr. Kurtman ERSALI

Eğitimci-Yazar