Kurucumuzun Velilerimize Mesajı

Sayın velilerimiz,

Bildiğiniz üzere olağanüstü bir zamanlardan geçiyoruz ama bir taraftan da yaşam tüm hızıyla devam ediyor. Öncelikli amacımız, bu gibi durumlarda yaşamımızı güvenli şekilde sürdürmemin yanında kurumlar ve anne-babalar olarak sorumluluklarımızı da üst düzeyde yerine getirmektir.

Bakanlığımız, evlatlarımıza destek olmak için imkânlarını en üst düzeyde harekete geçirerek televizyon kanalıyla, EBA:yla, ve Youtube kanalıyla çalışmalar başlattı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında eğitime verilen arada ilkokul ve ortaokul öğrencilerimize 23 Mart ‘an itibaren uzaktan eğitim verilecek. Dersler sabah 09.00’da başlayacak. Dersleri kaçıranlar ya da tekrar izlemek isteyenler için ‘EBA TV’ de belirli saatlerde tekrarlar yapılacak. EBA’da yüz binlerce video, animasyon, konu anlatımı ve on binlerce soru ve video kütüphanesinden yararlanabilirsiniz.

Okul olarak öğretmenimize EBA nasıl kullanılır, nasıl değerlendirilir, EBA ‘ya nasıl yükleme yapılır, EBA ‘dan nasıl indirilir, EBA zenginleştirme çalışmaları nasıl yapılır ve EBA ‘da bir sınıf etkileşimsel olarak nasıl ders yapar, bunların hepsini ile ilgili eğitimler verdik. Bu konuda gönlünüz rahat olsun. Öğretmenlerimizle sürekli iletişim içinde olmanız yeterlidir.

Bu çalışma, destekleme amaçlı olup, tamamen bu virüsten dolayı ortaya çıkan telafi ihtiyaçlarını gidermeye yönelik bir programdır, uzaktan eğitim değildir. Virüs nedeniyle öne alınan tatilin eğitimsel ihtiyaçlarını karşılamaya yöneliktir. Bu çalışmalardaki amaç, çocuklarımızın okuldan tümüyle soğumamasıdır. Anne, babalardan beklentimiz çocuklarına biraz daha fazla destek olmaları. Sizlerin öğretmenlik yapmanızı beklemiyoruz. Sayın veliler, evde olduğunuz sürece onlar online ders dinlerken siz onların motive edin. Şayet evde değilseniz döndüğünüzde onlarla uzaktan eğitimi konuşun ve beraber videolarını izleyin. Beklentimiz, çocuklarla beraber evde bir çalışma zamanı ayarlamak ve uygun bir çalışma ortamı oluşturmanızdır.

Sevgili anne-babalar şunu iyi bilelim ki, kitap okuyan çocuklar, sınavlarda daha başarılı oluyor. Bu nedenle evde ortak okuma saatlerimizin olmasında sayısız fayda var. Anne- babalar olarak ders takiplerinin dışında kalan ve kitap okumaya ara verdiğimiz saatleri müzikli bir eğlenceye dönüştürebilirsek çocuklarımızla nitelikli bir vakit geçirmiş oluruz. Okullara tekrar dönülüp yüz yüze eğitim başlamasından sonra öğrencilerimizin eksikliklerini belirleyip ona göre programlar hazırlayarak kısmen dönem içinde ve yoğunlukla da dönem sonunda telefi eğitimi yapmayı düşünüyoruz. Bu konuda çalışmalarımız sürmektedir.

Evlatlarımız için devletimizin imkânlarını sonuna kadar kullanarak her türlü tedbiri almaya çalışan başta sayın bakanımız olmak üzere emeği geçen, bakanlık yetkililerine, öğretmenlerime, siz anne-babalara özveride bulunan herkese, bu süreci sağlıklı olarak atlatmak için gayret eden öğrencilerimize teşekkür ederim.

Sevgili öğrencilerimiz, bu dönem geçicidir. En yakın bir zamanda okulumuza dönecek ve birlikte nice güzel günler hep birlikte yaşayacağız. Bu günleri sizlerin özlemiyle geçirmeye çalışırken Hürriyet Yıldız Okulları ailesi olarak selam ve sevgilerimizi iletir, günleriniz mutlu, gönlünüz hep hoş olsun. Sevgi ve saygılarımla…

Prof. Dr. Kurtman ERSANLI
Kurucu