ÖZEL HÜRRİYET YILDIZ OKULLARI

Öğrencilerimizi zengin bir müfredatla bir üst eğitim kurumuna ve gelecek yaşamına hazırlıyoruz

Samsun ili Atakum ilçesi Atatepe Mah. 3513.sokak No:16 adresinde Özel Hürriyet Yıldız Okulları olarak 2017 yılının Ekim ayında Milli Eğitim Bakanlığı onayını almış bir kurumuz. Özel Hürriyet Yıldız Okulları Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Prof. Dr. Kurtman ERSANLI kuruculuğunda açılan Özel Hürriyet Yıldız Okulları Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi eğitimci bir ailenin ideallerinin vücut bulduğu bir girişimdir.

Her öğrencilerimizin geleceğin şekillenmesinde oldukça önemli rol oynayacak, bilgi ile sevgiyi buluşturan, bir eğitim ortamı hazırlanmıştır. Kurucumuz Eğitimci Prof. Dr. Kurtman Ersanlı tarafından geliştirilen “Hürriyet Eğitim Modeli” seçkin öğretmen kadrosu tarafından şefkatle disiplini; israfla tutumluluğu dengeleyen, moral ve psikolojik yönü ağır basan bir anlayışla uygulanmaktadır. Öğrenci takip sistemi en önemli çalışmamız ve en güçlü yönümüzdür. Öğrencilerimizi zengin bir müfredatla bir üst eğitim kurumuna ve gelecek yaşamına hazırlarken her kademedeki hedeflerimiz birbiri üzerine temellenmekte ve bir bütünlük arz etmektedir. Bunun için; eğitimin niteliğini artırmaya yönelik programlar geliştiriyor ve bunları uyguluyoruz.

Okulumuz bünyesinde; İlkokul (bünyesinde anasınıfı olan) ve Ortaokul bulunmaktadır. 4 Anasınıfı, 7 İlkokul ve 7  Ortaokul şubesi ile 4 yaş (48 ay) – 14 yaş aralığındaki öğrencilere hitap ediyoruz.

Ana sınıfımızda, kahvaltı + öğle yemeği + ara öğün verilmektedir.

İlkokul ve ortaokul da öğle yemeği + ara öğün verilmektedir.

Okulumuzda eğitim, saat 9.00 da başlar; 17.40 da biter.

Okul binasında;

Tavan yüksekliği 3.25 m olan ortalama 48 m2’lik dersliklerle oksijeni bol sınıf ortamları yaratılmıştır.

150 m2’lik ve öğrencilerin rahatlıkla yemek yiyebileceği havalandırma sistemlerinin yeterli olduğu bir yemekhanesi mevcuttur.

336 ilköğretim öğrenci kapasitesine cevap verebilen  (1. ve 4.  sınıf  &  5. ve 8. sınıf )  14 dersliğimiz bulunmaktadır.

Kurumun kendisine ait 142 m2’lik Kapalı Spor Salonu, Tenis Kortu, Basket ve Voleybol sahası

80 okul öncesi (4 yaş – 6 yaş ) öğrenci kapasitesine cevap verebilen 4 dersliğimiz,

Her biri 45 m2‘lik Müzik ve Görsel Sanatlar Dersliği

45 m2‘lik Bale ve Modern Dans Salonu

38 m2’lik Kütüphanesi

180 m2’ lik Çok Amaçlı Salonu,

34 WC ve 50 Lavabo ile her 8,2  öğrenciye bir WC ve lavabo kullanımı ile sağlıklı bir eğitim ortamı sağlanması hedeflenmiştir.

56 m2’lik mutfak aynı zamanda beceri mutfağı çalışmalarına da uygun olarak düzenlenmiştir.

Özel Hürriyet Yıldız Okullarının toplam alanı 2035 m2 olan okul bahçesi mevcuttur.

Misyonumuz

Öğrencilerimizi zengin bir müfredatla bir üst eğitim kurumuna ve gelecek yaşamına hazırlarken; anadilinde başarılı, bir yabancı dilde yetkin, bireysel farklılıklara, doğaya ve topluma hoşgörü ile bakan, sosyal fen ve matematik bilimlerinde analiz becerileri gelişmiş, etik değerleri benimsemiş, çevreye duyarlı ilişkilerinde dürüst, kendiyle ve toplumla barışık, değişime açık, güven duygusu ve öz denetimi gelişmiş, ulusal ve evrensel değerleri özümseyen “mutlu ve özgür bireyler” olarak yetiştirmek.

Vizyonumuz

Dayandığı değerlerden aldığı güçle eğitimde öncü uluslararası standartta bilimsel düşünen, yeniliklere açık ve kendini yenileyen bir model oluşturarak geleceği kuşatan nitelikli ve lider insanlar yetiştirecek bir eğitim kurumu olmaktır.

Hürriyet Yıldız Okulları Hizmet Politikası ve Davranış Kuralları

Hürriyet Yıldız Okulları Davranış Kuralları, inançlarımıza uygun bir çerçeve oluşturmakta ve davranışlarımıza yönelik beklentileri belirlemektedir. Davranış Kuralları, bize rehberlik etmek ve karşılaşabileceğimiz etik zorlukların üstesinden gelmemiz için yardım sunmak üzere tasarlanmıştır. Ancak, Davranış Kuralları seçim yapılması ve karar alınması gereken tüm durumları kapsamamaktadır. Herhangi bir sorunuz olması, yardıma ihtiyaç duymanız ya da Davranış Kuralları tarafından kapsanmayan bir etik zorluk ile karşılaşmanız halinde, ilgili konu hakkında açık bir fikre sahip olmak amacıyla, sırasıyla okul yönetimi ve Hürriyet Yıldız Okulları şirket yönetimi ile iletişime geçmekten çekinmeyin.

Tüm paydaşlarımız (Yönetim Kurulumuz, velilerimiz, öğrencilerimiz,  okul idarecilerimiz, öğretmen ve diğer yardımcı personelimiz), bizden en yüksek dürüstlük seviyesinde ve Davranış Kurallarında yer alan inanç ve davranış biçimlerine uygun olarak faaliyet göstermemizi beklemektedir. Girişim ortakları da dâhil olmak üzere Hürriyet Yıldız Okulları tüm çalışanlarının, Davranış Kurallarında belirtilen davranış biçimlerini okuması, anlaması ve bunlara uygun hareket etmesi gerekmektedir.

Davranış Kurallarını ihlal edeni davranış biçimlerini bildirmek sizin görevinizdir. Politikalarımız, bu yükümlülüğü yerine getirdiğiniz için size karşı yapılabilecek her türlü misilleme biçimini yasaklamaktadır. Yöneticilerimizin bu konuda çalışanlarımıza Davranış Kurallarına uyulmasına ilişkin destek ve beklentilerini bildirmek ve şirket genelinde etik davranışın benimsendiği, etik davranışa değer verilen ve etik davranışların sergilendiği bir kültürü teşvik etmek gibi ilave sorumlulukları bulunmaktadır.