Uzaktan Eğitimde Motivasyon

Uzaktan eğitim sürecinde motivasyonun en önemli aşaması okul sürecinin varlığını kabul ederek planlamalarımızı bu sürece uygun şekilde yapmaktır. Tatil sürecinin bittiğini önce velilerimiz kabul etmelidir. Uzaktan eğitim süreciyle ilgili olumsuz görüşler çocukların yanında ifade edilmemelidir. Ders saati planlamalarına uyum sağlanmalıdır. Zaman yönetimi konusunda çocukların da fikirleri alınarak gün içinde yapacakları planlanmalıdır. Böylelikle çocuklar plan dahilinde ilerlerken kendi iç denetimlerini oluşturmalarına katkı sağlayacaklardır. Bu süreçte okullarından ayrı kalan çocuklarda kaygı düzeyi artabilir. Onlara umut verici sözler söyleyerek bu durumun geçici olduğuna ve okullarına zamanı geldiğinde gideceklerine vurgu yapılmalıdır.

Zaman zaman ders dışında da yüz yüze olamasalar bile sevdikleri arkadaşlarıyla online görüşmelerini sağlayabilirsiniz. Uzun süre ekran karşısında zaman geçiren çocuklarda dikkat dağınıklığı olabilir. Ders dışındaki dinlenme zamanlarında sizinle vakit geçirmeye ihtiyaç duyabilirler. Ailecek oyunlar oynayabilir, kitap okuyabilirsiniz. Çocuğunuz uzaktan eğitim döneminde sosyalleşmesi aile içindeki etkileşime bağlı olarak değişmektedir. Sosyalleşen ve aile içinde paylaşımlarda bulunulan çocuk uzaktan eğitim derslerine daha yüksek bir motivasyon ile dahil olmaktalar. Gelin bu süreçte çocuklarımızı birlikte motive edelim.

Psikolojik Danışman Nazlı ARSLAN