Okula Başlarken

Performans ve Yetenek Ölçme Testi

Çocuklar anlaşıldıkları hissettikleri ortamlarda güven duygusu geliştirirler. Bu duyguyu tüm hayatında yaşayabilmesi ancak bizim onları en iyi şekilde tanımımıza bağlıdır.

Özel Hürriyet Yıldız Okulları olarak çocuklarınızın sahip olduğu potansiyeli doğru ve bilimsel bir şekilde sizlere sunmak istiyoruz. Eğitim kurumları ve aile çocuğu tanırsa ancak istenilen bir eğitim için en doğru başlangıcı yapmış olur.

Kurumumuz uzmanlarınca özel olarak hazırlanan ölçme araçları ile yapacağı analizler ile çocukların 19 alt gelişimsel özelliğini (alıcı dil, ifade edici dil, kavram bilgisi, görsel manipülasyon, şekil zemin algısı, forestig-görsel algı, ince motor, kaba motor, parça – bütün ilişkisi, akıl yürütme, sosyal zeka, sayısal zeka, dikkat, bellek gelişimi, ıraksak düşünme, yakınsak düşünme, sağ beyin, sol beyin, IQ) bu test ile ortaya koyuyoruz. Bu test içeriğinde anne/babadan bir değerlendirme alınmaktadır. Aynı zamanda ailenin çocuktan beklentilerini görmek ve bu beklentileri çocuğun potansiyel durumuna göre dengelemek için aileye yardımcı olacak çalışmalar önermekteyiz. Aileye yapılması gerekenler aktarıldıktan sonra her çocuk için değerlendirme yapılıp rapor hazırlanmaktadır. Hazırlanan bu rapor doğrultusunda eğitim verilmektedir. Böylelikle her öğrencimize gerçek ihtiyaçları yönelik eğitim verilmektedir.

Testimiz 3 yaştan başlamaktadır.

Sağlığımızı kontrol amaçlı doktora gittiğimizde doktorun bize yardım edebilmesi için belli tetkikler istemesi gayet normalse bizlerinde eğitime yeni başlayacak bir öğrenciyi okul olarak doğru tanıyıp doğru başlangıç yapmak amacıyla bu testi uyguluyoruz.

Bütün bu çalışmalar profesyonel bir ekip tarafından yapılarak öğrencinin doğru bir şekilde eğitim öğretim hayatına başlaması ve aile öğretmen ve okulun öğrencisini etkili bir şekilde tanıması amacıyla yapılmaktadır.