Kurucunun Mesajı

Merhaba, Sevgili Anne ve Babalar,

Sizlere, deneyimi yarım aşırı aşan bir eğitimci ve bir baba olarak sesleniyorum.

Kurumumuzda, özgürce düşünen, ezberci değil, okuduğunu analiz eden, sentez yapan, yorumlayabilen, en az bir yabancı dili iyi bilen, teknolojinin bütün imkânlarını en iyi şekilde kullanan ve bunu sosyal hayatına taşıyabilen özgür bireyler yetiştirmek en büyük hedefimizdir. Hürriyet Yıldız Okulları olarak kıymetli evlatlarınızı, içinde yaşayacakları çağın gereklerine göre, eğitmek üzere yola çıktık. Tüm kadromuz bu duyarlılık ve sorumluluk anlayışı içinde hizmet vermektedir.

Öğrencilerimiz Hürriyet Yıldız Okulları ailesinin seçkin birer ferdidir. Kurum sahibi olarak ben, bir tüccar değilim, bir eğitimciyim. Öğrencilerimiz müşterilerimiz değil, eğitmek üzere sorumluluklarını üstlendiğimiz evlatlarımızdır. Bu ilke, tüm personelimizin ortak hassasiyetini ifade etmektedir.

Hürriyet Yıldız Okulları olarak, yenilikçilik ve iş birliği konusunda tutkuluyuz. Yenilikçi fikirleri, paydaşlarımız için uzun vadeli değerlere dönüştürmek için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Dürüstlük ilkesi doğrultusunda ve yüksek etik standartlarda başta öğrencilerimiz olmak üzere çalışanlarımızın onuru, emniyeti ve refahına odaklanan bir eğitim ortamı sağlamayı savunuyoruz.

Gücünü verilen sözlerle değil; gerçekleşen başarılarla yükseleceği gerçeğinden alan Hürriyet Yıldız Okulları, her biri birer değer olan çocuklarımızın, sorgulayan, özgüveni yüksek ve duyarlılığı gelişmiş birer birey olmaları için yeni ve orijinal projeleri hayata geçirmeye devam etmektedir.

Dünya standartlarında kaliteli bir eğitim sunabilmek amacıyla yoğun bir çalışma ve hazırlık dönemi yürüterek etkili bir sonuca vardık. Bu süreçte, yarım asırlık eğitimcilik deneyimlerimi eğitimde önde olan ülkelerin eğitim anlayışı ile ülkemizin eğitim şartlarını ve 21. yüzyılın beklentilerini de ön planda tutarak, “Eğitimde Hürriyet Modelini” olarak adlandırdığımız özgün ve proje tabanlı bir eğitim modeli oluşturduk. Ortaya “belleği dolduran değil, aklı işleten” bir model çıktı. Bu modelle de bilgilerinin sözde kalması yerine gerçeğe dönüşmesi hedeflenmiştir. Bu modelde öğrenci öğrenirken üretir, üretirken öğrenir.

Hayal gücünü besleyen ve yaratıcılığını destekleyen yenilikçi bir  anlayış üzerine yapılanmış olan “Eğitimde Hürriyet Modelinde öğretmen, bazen lider, bazen rehber, bazen katılımcı rolündedir. Bu model içinde eğitilen öğrenci, kendi gizil yönlerini keşfeder, geliştirir ve kendisini gerçekleştirir, aydınlığı bekleyen değil, aydınlatan birey olur.

Eğitim programımız, okulumuza kayıt yaptıran öğrenciye uygulan “Performans Testi” sonuçlarına göre düzenlenmektedir. Bu uygulama sürekli değerlendirilerek yenilenmektedir. Öğrencilerimizin mutluluğu hedeflenmektedir. Bu nedenle hem öğretmenlerimizin hem de eğitim teknolojilerimizin sürekli güncel olmalarını sağlayacak bir felsefeyi hayata geçirecek dinamik bir anlayışa sahibiz.

Her ders, kendi içeriğine ve felsefesine uygun olarak hazırlanmış sınıflarda yapılmaktadır. Her altı öğrenci için planlanmış ve parsellenmiş uygulama bahçelerinde öğrencilerimiz, doğayla buluşmakta ve ekip biçmektedir.

“Ben bir tüccar değilim, bir eğitimciyim. Öğrencilerimiz müşterilerimiz değil, eğitmek üzere sorumluluklarını üstlendiğimiz evlatlarımız” ilkesine uygun bir strateji izlediğimiz için HÜRRİYET YILDIZ OKULLARI tercih edilmelidir.

Öğrencilerimizin yaratıcılığını geliştirmek üzere oluşturduğumuz “Teknoloji-Tasarım-Mekatronik Atölyesi” Samsun’da ilk olma özelliğine sahiptir. Gelişimsel özelliklerine göre her öğrencimiz, ihtiyaç duyacağı ders araçlarını bu atölyede kendileri yapacak.

Tüm bu çalışmaları gerçekleştirirken öğrencilerimizin akademik, sanatsal ve sportif alanlarda okulumuzda elde ettikleri bilgi, beceri ve değerlerle onları yaşam boyu başarıya taşıyacak bir HÜRRİYET YILDIZ OKULLARI vizyonuna sahip olmalarını hedefliyoruz.

Bu güç ve inançla yavrularınıza kaliteli bir eğitim öğretim ortamı sunabilmenin yüksek sorumluluğunu taşıyacağımızdan emin olabilirsiniz. Sizler, veliler olarak okulumuzun gücünü, bizler ise; sizlerin bize olan güven ve inancını hep arkamızda hissedeceğiz. Bu inançla en büyük hedefimiz: öğrencilerimizin daha büyük başarılara ulaşabilmelerini sağlayarak gurur duyacakları bir okul yaratmaktır.

Okulumuzun önemli iddialarından biri de yabancı dil öğrenimidir. Anasınıfından itibaren tüm öğrencilerimiz, anadili öğrenimi anlayışı içinde İNGİLİZCE konuşma becerisi ve ilerleyen sınıflarda ise konuşmanın yanında yazma becerisini de kazandırmaktadır. Kuşkusuz iddialarımız yabancı dil ile sınırlı değildir. Öğrencilerimizi uluslararası rekabette öne çıkacak, değer yaratacak bireyler olarak eğitmeyi hedefledik.

Böylesi heyecan verici yolda sizlerle birlikte olmak, bizleri son derece duygulandırmakta ve bir o kadar da sorumluluk yüklemektedir. Bu düşüncelerle bizimle yürüyen tüm eğitim gönüllülerimiz, bizlere daima güvenen siz değerli velilerimiz ve sevgili öğrencilerimiz için sağlıklı, mutlu ve başarılarla dolu bir yaşam temenni ederim.

Prof. Dr. Kurtman ERSANLI

Çocuklarınız kuru kalabalıklarda kaybolmasına izin vermeyin!